Incalzirea cu peleti din coaja de nuca si brichete, are o lunga lista de avantaje. În primul rand este automatizata, de obicei se aprinde si se opreste singura când nu mai e nevoie de ardere. In functie de centrala pe care o alegi poate fi alimentata chiar si pentru o saptamana si este bineinteles ecologic.

Peletii sunt resturi ale fabricilor de prelucrare a lemnului, rumegus mai exact. Aceste resturi sunt in cazul nostru intr-o mare parte coji de nuca. Peletii din coaja de nuca si combinatiile acesteia cu alte rasini, rezulta intr-o putere calorica mai mare decat a peletilor normali. In acelasi timp sunt usor de depozitat si ii puteti gasi la noi in stoc pe tot parcursul anului.

Brichete si peleti din coaja de nuca nu se folosesc doar drept combustibil pentru camine, ci au o multime de alte intrebuintari. Ca si avantaj, utilizarea celor din coaja de nuca, presupune o curatare mai rară a caminului, iar în al doilea rând, acestea dispun de o valoare energetică foarte mare. Un studiu din Elvetia a demonstrat ca brichetele si peletii din coajă de nucă au o valoare energetica deosebita, mult mai ridicata decat în cazul lemnelor si alte tipuri de carbune.
De amintit este faptul ca valoarea energetica înseamna cantitatea de caldura, exprimată în calorii, obținuta în rezultatul arderii complete a unui kilogram de combustibil. Cu cat este mai mare valoarea energetica, cu atat e mai mic consumul de combustibil. Din acest punct de vedere, desi peletii din coaja de nuca sunt putin mai costisitori, utilizarea lor este mult mai avantajoasa decat a altor peleti, care sunt mai ieftini.